Vi har uppdaterat designen för DU-pärmar.
Funktionen är densamma som tidigare men knappar och annan layout har ändrats för att bli mer modern.
Nedan redovisar vi för de främsta förändringarna. (I denna text visar vi bilder från modulen DU-Pärm Rör & Sprinkler men samma uppdateringar har gjorts för DU-Pärm Vent & Plåt).

Nya flikar och knappar i fliken produktlista

Flikarna har fått ett nytt utseende

Knapparna i fliken “Produktlista” har ändrats för att lägga till en egen produkt, söka produkter och ange tekniskt data har flyttas så de ligger överst.

Nya knappar i fliken ventil-/spjäll- och donuppgifter

Förutom ett nytt utseende så har knappen för att ändra ventil-, spjäll- och donuppgifter ändrat utseende.

Med den här knappen ändrar du allt som har med numrering att göra.
Antal rader, vilket nummer som en nummerserie ska starta på, om nummerserien ska innehålla text före (prefix) eller efter numret (suffix).

Ny knapp i fliken Adressuppgifter

Tidigare så la man adresser på ett annat sätt i fliken “Adressuppgifter”.
Tänk på att ni som användare aldrig behöver lägga till ert egna företag eller leverantörer av produkter utan enbart externa aktörer som t ex beställare, UE eller annan aktör som av någon anledning bör vara med i DU-Pärmen.

För att lägga till en kontakt så trycker man först på den gröna plusknappen. En pop-up visas då enligt ovan och där lägger ni till kontakter som tidigare, det vill säga genom att välja företagstyp, välja företag och sist välja kontaktperson och sedan bekräfta genom knappen “Lägg till”.

Ny knapp i fliken “Allmän orientering om projektet”

Vi har också fått en likadan grön plusknapp i fliken “Allmän orientering om projektet”.
Som ni redan vet så är det här man skriver just en allmän orientering om projektet men
också texter för funktionsöversikter för olika system.

För att lägga till en projektbeskrivning, antingen en allmän orientering eller en funktionsbeskrivning av något slag så trycker man först på den gröna plusknappen. I pop-up rutan som visas väljer man sen först vilken typ man vill ange och skriver sedan in texten i rutan och bekräftar genom att trycka på “Lägg till”.

Tillagd text redovisas sedan med drop-downlistor som ni är bekanta med från modulen för att utforma pärmen. För att ändra eller ta bort en text trycker man på dropdownlisten och sedan skriver man antingen in ny text och trycker på knappen “Ändra” eller trycker på den röda soptunnan för att helt ta bort texten.

Kontakta oss om du behöver hjälp eller vill veta mer

023-938 90

Ny design för modulen DU-Pärmar

Så gör du en riktigt bra riskanalys

Under de snart 16 år som vi varit verksamma har vi hållit kurser och seminarium om arbetsmiljö och riskanalyser. Vi tar alltid för vana att ställa frågan ”Varför gör vi en riskanalys?” och svaren...

Koll in fler av våra artiklar!

Senaste infon kring våra program, smarta tips och mycket mer. 

Tips! Så kan du förenkla din rörmärkning

Att märka rör kan tyckas enkelt, eller hur? Det är väl bara att klistra på en lapp? Men den som någon gång befunnit sig på hög höjd med utrymmesbrist mellan rörledningarna vet att det inte alltid är så enkelt ...

Har du koll på reglerna för rörmärkning?

Det är en hel del att tänka på när du märker rör. Utöver att det kan vara krångligt med själva montaget av rörmärkningen, något vi skrivit om tidigare i den här artikeln, så har du dessutom en rad regler...

Vill du veta mer?

Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Tel: 023-938 90
E-mail: info@pbdab.se

Eller fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig inom kort!

KONTAKTA OSS