Det finns idag ett krav att man ska ha en medföljande räddningsplan i de fall då man väljer att använda personlig fallskyddsutrustning för att minska risken av fall. För att möta det kravet har vi inkluderat funktioner för att få fram en räddningsplan i de fall då risken för fall väljs i vår modul för riskbedömning och att den riskreducerande åtgärden består av fallskyddsutrustning.
Här går vi igenom hur den nya riskhanteringen fungerar steg för steg.
När du väljer att lägga in information i modulen för Riskhantering under rubriken Projektuppgifter
får du i fliken Roll besvara vissa frågor. Dessa frågar har nu kompletteras med en fråga om hur vida personlig skyddsutrustning att användas i samband med arbete med fall över 2 meter.
Sätts denna till Ja får du som använder tillgång till ytterligare en flik som heter Räddningsplan
Markera ett räddningssätt för de olika arbetsmomenten som finns i listan under fliken Räddningsplan
Beroende på valet av räddningssätt så tillkommer frågor som behöver besvaras.
T ex om du väljer Evakuerings-/Räddningsutrustning så får du besvara frågor om räddningsutrustningens status och om personer som ska utföra räddningen har erforderlig utbildning.
Medans om du väljer Lift behöver man bara ange ett telefonnummer till liftförare.
När man valt räddningssätt för de olika arbetsmomenten där personlig fallskyddsutrustning finns som förebyggande åtgärd så skapas en projektanpassad räddningsplan.
Räddningsplanen kan skrivas ut för att sättas in i en fysisk pärm eller finns att tillgå i mobilen under
det aktuella arbetsmomenten där räddningsplan behövs.
Det kommer också att finnas ett antal kompletterande checklistor för kontroll av fallskyddsutrustning och även ställningar. Dessa kommer ni att hitta i modulen Protokoll & Checklistor inom kort.
Under de snart 16 år som vi varit verksamma har vi hållit kurser och seminarium om arbetsmiljö och riskanalyser. Vi tar alltid för vana att ställa frågan ”Varför gör vi en riskanalys?” och svaren...
Senaste infon kring våra program, smarta tips och mycket mer.
Att märka rör kan tyckas enkelt, eller hur? Det är väl bara att klistra på en lapp? Men den som någon gång befunnit sig på hög höjd med utrymmesbrist mellan rörledningarna vet att det inte alltid är så enkelt ...
Det är en hel del att tänka på när du märker rör. Utöver att det kan vara krångligt med själva montaget av rörmärkningen, något vi skrivit om tidigare i den här artikeln, så har du dessutom en rad regler...
Kontakta oss, så hjälper vi dig!
Tel: 023-938 90
E-mail: info@pbdab.se
Eller fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig inom kort!
KONTAKTA OSS
COPYRIGHT PRODUKTBLAD DIREKT AB - 556700-2695